Cees Freeke richt nieuwe partij 55 Terneuzen op

Cees Freeke richt nieuwe partij 55 Terneuzen op


 

Het gemeentehuis van Terneuzen. foto Kees van Dongen

 

Oud-raadslid LCF doet volgend voorjaar met partij 55 Terneuzen mee aan

verkiezingen voor nieuwe gemeenteraad.

 

TERNEUZEN - 22 augustus 2013 - Cees Freeke (66) doet in maart volgend jaar met een nieuwe lokale partij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Terneuzen.

Freeke heeft de partij '55 Terneuzen' opgericht, waarmee hij zich wil richten op de belangen van 55-plussers. Freeke had twee raadsperiodes een zetel in de gemeenteraad. Eerst voor de Lijst Pim Fortuyn, maar toen die partij uit elkaar viel ging hij verder onder de noemer Lijst Cees Freeke. Tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen kwam Freeke stemmen tekort om in de raad terug te keren. Op de ledenlijst van 55 Terneuzen is het LCF-gehalte hoog.

"Maar het is wel een partij met nieuw elan. We hebben dertig leden, van wie er negentien of twintig op de kieslijst komen. Het getal 55 heeft een symboliek. De gemeente heeft namelijk 55.000 inwoners. Dat neemt niet weg dat wij ons richten op de ouderen. Die worden op dit moment aan alle kanten gekort. En de groep onder de 55-plus vindt de hond in de pensioenpot", vertelt Freeke.

Freeke denkt dat hij daar als lokale partij best invloed op kan uitoefenen. De gepensioneerde belastingambtenaar, gebruikt de vier jaar zonder rol in de gemeenteraad voor een universitaire studie Rechtsgeleerdheid (specialisatie arbeids-en pensioenrecht) in Tilburg.

De Terneuzense politiek volgde hij op een afstandje. Als gemeenteraadslid bezorgde hij de ambtenaren handenvol werk door onophoudelijk raadsvragen te stellen. Dat is Freeke ook nu weer van plan.

Mijn juridische kennis is in de afgelopen vier jaar zeker vertienvoudigd, dus dat leidt onherroepelijk tot vragen, ja, aldus Freeke. Hij mikt met 55 Terneuzen op twee van de 31 zetels in de gemeenteraad.

 

WBack To Top