GEWAUWEL VAN ANDRÉ KROUWEL MRT 2018

Politieke partijen zoeken voor maart 2018 gemeenteraadskandidaten. In de Meijerijstad geven twee tieners advies: ‘Begin een eigen partij, dan heb je het meest te zeggen’ (blad VNG, 21-04-2017).

André Krouwel van Kieskompas kritiseert juist een raad vol ‘eenpitters’ en ‘boze-burger’partijen. ‘Door mijn werk in meer dan veertig landen weet ik precies wat er in Nederland gaat gebeuren als we niet oppassen’, doceert André Krouwel van ‘Kieskompas’.

Dit is irrelevante argumentatie, stelt mr. Cees Freeke. Krouwel doet namelijk een beroep op een autoriteit, hijzelf nota bene. Krouwel’s stelling wordt slechts overtroffen door de soberheid van haar argumentatie. Een drogreden dus. Bovendien is - volgens hem - zijn stelling alleen geldig ’als we niet oppassen.’ Wie en hoe dan? Een voorwaardelijke stelling. Krouwel weet dát er boze burgers zijn, maar weet niet om welke redenen.

 

Deze socialist verzuimt zijn kritiek over die ‘boze-burger’-partijen te rechtvaardigen. Waarom zijn die door Krouwel aangeduide als veelal blanke, zich benadeeld voelende, babyboomers zo ontzettend boos? Als we dat weten is er een begin van een oplossing:

 

1. Boos op de EU. Sinds 2008 bevordert de EU de komst van jongere moslimmannen met het doel (!) dat zij zich dan hier kunnen voortplanten (!). Zachtzinnigheid is daarbij niet de regel. EU: ‘Een nieuwe bevolking van gekleurde mensen dient te ontstaan ( Schäubel, CDU, 6 juni 2016)’. De EU garandeert respect voor de islam! De media doen mee. De ‘Caïro-verklaring’ haalt een streep door het ‘Europees Verdrag’ van de rechten van de mens (EVRM). De Caïro-verklaring verbiedt namelijk expliciet het beoefenen van of bekeren tot een andere godsdienst dan de islam. In het EVRM kan dit (nog) wel.

2. Boos op Frans Timmermans; hij wil ‘mono-culturele staten uitroeien’ (5 mei 2016).

3. Boos op de Europese Centrale bank, een instituut van de EU. De Italiaan Draghi houdt de rente kunstmatig laag waardoor kortingen op pensioen en spaarrente <1%, o.m. Italië kan nu met kunstmatige lage rente potverteren (Dijsselbloem:‘Schnaps und Frauen’).

4. Boos op de regering. Alle kentekenen van het Joodse en Christelijke geloof lijken te moeten verdwijnen. Nederlandse identiteit en cultuur is en wordt aangetast. GrL vindt Kerstmis een ‘rotfeest’ en vindt ‘Zwarte Piet erger dan kindbruidjes.’

5. Boos op de gemeente. Bij ingrijpende beslissingen tellen de inwoners niet mee.

6. De boze witte man wordt ten slotte veroorzaakt doordat snel huizencomplexen voor asielzoekers worden gebouwd, terwijl zijn (klein)kinderen jarenlang moeten wachten

WBack To Top