VOORPROGRAMMA MRT 2018

Voorprogramma ‘55 terneuzen’ Gemeenteraadsverkiezingen 2018

De kieslijst van 55 terneuzen is met het oog op de toekomst met zeven kandidaten verjongd die nog geen 55 jaar zijn. Goede mix van jong élan en ervaring. Driekwart van de kandidaten is vrouw. Van Valderen en Houwenis zijn nieuwkomers. Angelique Freeke, Roos Siben, Hanny van Ee-Rietveld en Tasliema Sheikkariem zijn ‘van het allereerste uur’. Ina Vonck was al lid, maar wil nu actief stemmen werven. Mooi!

Deze partij doet voor de tweede keer mee! Behaalde in 2014 twee zetels.

Een partij voor senioren, MKB en studerenden.

Ouderen willen namelijk niet langer het kind van de rekening zijn!

Wij bestrijden dan ook alle kortingen, bezuinigingen en afbraak van voorzieningen van ouderen, maar ook plunderen van de pensioenpotten van de 55minners…

Volksvertegenwoordigers moeten de belangen van de inwoners behartigen. Gemeenteraden zijn belangrijker dan ooit.

De jeugd en de studerenden worden niet vergeten. Zij willen ook een leefbare omgeving en een toekomst uitstippelen. Het MKB telt mee. Dit is de ruggengraat van de economie. Geld uitgeven is mooi, maar het moet wel eerst verdiend worden!

’55 terneuzen’ houdt haar specifieke lokale ideeën nog even voor zich.

Omstreeks 1 maart komt ons hoofdprogramma uit.

In een vorig politiek leven stelden wij ‘gratis schoolzwemmen’ voor. Andere partijen ‘namen’ dit idee in hun programma ‘over’. Achteraf bleek dit niet serieus. Want in de gemeenteraad schoten nota bene die zelfde partijen dit plan weer gretig af. De raadsvoorzitter vroeg of ik het voorstel wilde intrekken. Nee! Verder verlangde ik hoofdelijke stemming. Uitslag: 1 vóór en 30 tegen.

De raadsvoorzitter verklaarde direct na afloop van de raadsvergadering: ‘Ik zal Conny [redacteur PZC destijds] bellen om te vragen dat niets over schoolzwemmen in de krant komt’.

Wel constateerde ik dat de raadsvoorzitter in raadskelder - gebruikelijk na elke raadsvergadering - in een afgelegen hoekje met een pilsje in de hand - met de journalist van de plaatselijke krant, René Hoonhorst, drie kwartier heeft staan praten.

Tevens constateerde ik dat de zaterdag erna er niets, maar dan ook helemaal niets over de raadsvergadering en het torpederen van de raad van het voorstel schoolzwemmen in de krant stond!

Omdat de partijen bij het toe-eigenen van andermans ideeën op elkaar gaan lijken, wordt uw keus erg bemoeilijkt.

Tipje van de sluier lichten wij op. Misstanden aan de kaak is en blijft nodig.

Resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Maar juist bij politieke partijen is het raadzaam om in de achteruitkijk spiegel in de toekomst te kijken. Op beloftes kunt u niet afgaan. Maar u kunt wel zien wat zij presteerden. En zo ja, wat las u daarover iets in de krant of was het oorverdovend stil?!

Zie ‘bestuurlijke informatie’ Terneuzen, ‘raadsvragen’.

Stemde u landelijk een partij die u zwaar tegenviel en u wilt lokaal wat anders stemmen? Dan is dit de gelegenheid. Wilt u ons de kans geven om ons programma, dat begin maart uitkomt, uit te voeren? In elk geval zult u steeds uit de krant over de gemeenteraad gaan vernemen. Schriftelijk raadsvragen stellen levert politieke beïnvloeding op. Ik garandeer u dat ik actief zal zijn.

WBack To Top